5 kuud pulmadeni

Tegelikult natuke vähem kui 5 kuud. Mõtlesin, et kirjutan veidike ka oma pulmade planeerimisest. Päris paljud asjad on meil juba organiseeritud ning oleks tore teha siia väikeseid vahekokkuvõtteid.

Alustame täitsa algusest – ABIELUETTEPANEK

Oli üks täiesti tavaline, kuid meie jaoks natuke erilisem, 10. juuli päev 2020. aastal, mil tähistasime R-ga oma üheksandat kooselu aastat väikese perekondliku väljasõiduga Tartu Mänguasjamuuseumisse. Meil oli väga lõbus seal ning pärast paari tundi mängimist läksime Kvartali Vapianosse pastat sööma, kahjuks sel korral me toiduga rahule ei jäänud, kuid mis seal ikka. Kui kõhud olid täis söödud, mõtlesime veel natuke poodides ringi vaadata ning R. arvas, et võiks Tasku keskusesse ka minna. Sinna jõudes jäi ta kullapoe ees seisma ning nii muuseas ütles, et lähme ostame mulle kihlasõrmuse. Ma tegelikult natuke isegi aimasin, et miskit toimub ja see erilise üllatusena ei tulnud. Eks me olime ennemalt sel teemal rääkinud kh ning see ettepanek pidi varem või hiljem tulema.

Sain ise valida omale meelepärase ning täpselt õige suurusega sõrmuse. Valiku pidin tegema küll vaid kolme erineva sõrmuse vahel, kuid seda lihtsam oli otsustada. Sõrmus on nii ilus ja lihtne, täpselt see õige. Sõrme ma seda veel ei pannud, kuid sain väikest kotikest elevusega enda käes hoida ning natuke piiluda. See oli minu soov, et R. saaks selle õige küsimuse küsida.

Õhtul, kui lapsed said magama pandud, oli ka väike romantilisem hetk. R. kattis elutuppa laua mullijoogi, koogikese, kommikarbi ning küünlaga. Ja siis sain, mitte küll ühele põlvele toetudes, oma abieluettepaneku. Sõrmus sõrme ja siis algas juba esmane pulmaplaneerimine. Kus ja mis ja kes? Õnneks oleme väga sarnaste mõtetega ning need lahendused tulid justkui iseenesest.

Hetkel on meil olemas:

  • kuupäev
  • peokoht
  • toitlustus
  • fotograaf
  • videograaf
  • pulmaisa
  • kujundus
  • pulmakleit

Oma ideaalses maailmas oleksime tahtnud pulmakuupäevaks 10. juulit 2021, kuid paraku oli peokoht juba aasta aega broneeritud, seega valisime esmalt 3. juuli ehk nihutasime nädal varasemaks. Olime juba esmased kokkuleppedki teinud, kuid pärast mitmete inimestega rääkimist, jõudsime arusaamisele, et muusikute seltskonnas ei ole eriti hea pidada pidu laupäevasel päeval, sest sageli on paljudel neil omad keikad või mõni muusikasündmus toimumas ja meie peole ju siis ei tuleks keegi. Seega nihutasime peo kaks päeva edasi hoopis ebatavalisele esmaspäevasele päevale. Kuupäevaks siis 5. juuli 2021. Numbriliselt meeldibki see meile palju rohkem.

Meie pidu tuleb üsna suure seltskonnaga, seega pm ainukeseks valikuks osutuski Mooste Folgikoda ning toitlustajaks võtame Pesa Cateringi, sest ega keegi muu Põlvamaal restorani väärtilist toitu ju ei pakugi. Peokoha kaunistused ja kutsed laseme teha Valteri lasteaia kaaslase emal Madli Järvelal, kes tegeleb juba mõnda aega pulmadega ning tundus loogiline valik. Pulmaisaks tuleb Ivari Saare, kes ka meie jaoks tuttav ning turvaline valik. Päris võõraid ja tundmatuid tegelasi ei söanda valida.

Minu ülesandeks sai otsida video- ja fotograafi valikud. Kui fotograafide ning nende töödega olen ma enamvähem tuttav, siis videograafe oli väga raske leida. Teadsin üksikuid tuntumaid, kuid tundmatute leidmine osutus keeruliseks. Pulmasaidid soovitasid ühtesid ja samu tegelasi, paraku paljud käekirjad mulle ei meeldinud. Lõpuks valisin videograafiks Henry Talviku, kes käis ka ühe mu tuttava pulma jäädvustamas ning tema tehtud tööd mulle meeldisid väga. Pärast valiku tegemist muidugi hakkas silma jääma ka paljud teised tegijad, kes oleksid samuti olnud väga head kandidaadid.

Fotograafiks tuleb meil Jaan Krivel, kellega mul on natuke love-hate suhe. Ta on fotograaf, kelle tööd kas meeldiva väga väga või siis pigem mitte nii väga. Ta on minu hinnangul üks Eesti parimaid portree- ning aktifotograafe. Pulmapilte ja selliseid tavalisi fotosessioone tema portfoolios väga ei olegi, seega olingi ma veits kahe vahel, et kas on õige valik. Tema kasuks muidugi rääkis see, et ta on Põlvaga seotud ning R. on tema hea tuttav. Kusjuures alguses ma olin veits pahane, et R. oli juba kokkuleppe ära teinud, et Jaan tuleb, kuid tegelikult me saame endale mega hea fotograafi, kes on täielikult pühendunud ning oskab luua fotodest kunsti.

Minu jaoks kõige tähtsam ehk PULMAKLEIT on ka juba välja valitud ning mul täiega vedas, sest trehvasin puht juhuslikult allahindluste ajal netis pruudisalonge uurima ja kui nägin, et Tartu Nora Pruudisalongis on suur allahindlus aset leidmas, siis broneerisin esimesel võimalusel prooviaja. Minu idee oli leida A-lõikeline kleit pitsi ja pärlitega ning selle ma ka sain ja oi oi kui odavalt. Hetkel ma hindadest ei räägi, kuid arvatavasti teen kokkuvõtliku postituse maksumustest siis, kui pidu on peetud. Lisan väikese piilupildi ka.

Olen natuke mõelnud peokoha kaunistuste peale ja kuidagi on südame lähedaseks saanud ringid ja ümmargused vormid. Värvigamma on hetkel veel lahtine, sest nii palju ilusaid värve on ning nende vahel valik teha on jube keeruline. Kindel on see, et kuldne on üks valik, kuid midagi võiks seal kõrval veel olla. Valge oleks klassika ning kindla peale minek. Beežikad ja maalähedased toonid oleksid eestlasele kohaselt turvaline valik. Heleroheline oleks stiilne, kuna tundub olevat hetkel moes ka. Sinakas-hallikas oleks mu lemmik värv, kuid pole ikkagi päris kindel, kas mu kreemika kleidiga see kokku sobiks. Valikud valikud… Tuleval teisipäeval saame Madliga kokku ning loome esmase visiooni, sest üsna varsti vaja kutsetega tegelema hakata.

Pinerestis olen veidike ideid ka otsinud, et natukenegi selgusele jõuda.

One thought on “5 kuud pulmadeni”

Leave a comment